Cobra Protex 2.0 55 lb Poe Lang Složený luk 55-55 lbs

Cobra Protex 2.0 55 lb Poe Lang Složený luk 55-55 lbs

3 149 Kč
- +
Kód výrobku: AL_2039
Dostupnost: do 7 pracovních dnů

Cobra Protex 2.0 55 lb Poe Lang Složený luk 55-55 lbs

Složený luk Cobra Protex black patří do skupiny rekreačních luků s vysokou tažnou silou. Stabilní konstrukce skládající se z kovového rámu a ramen ze sklolaminátu činí tento oblouk estetickým a příjemným na používání.

Lanka určená k synchronizaci práce ramen jsou vyrobena z ocelového lanka s pláštěm, který chrání proti oděru. Struna je vyrobena ze speciálních nití. Tato Cobra má závity pro montáž stojanu, zaměřovače a centrálního stabilizátoru. Profilovaný držák na příď je vyroben z příjemného a protiskluzového materiálu.

Složený luk je navržen tak, aby střílel šípy pomocí energie akumulované v ramenech luku a přenášené svaly lukostřelce. Charakteristickým znakem, který odlišuje složený luk od konvenčního luku, je způsob rozložení maximální tažné síly. No a ve složeném luku je maximální tažná síla dosažena na polovině maximální délky. Po překročení bodu, ve kterém dosáhneme maximální pevnosti, dochází k tzv. uvolnění. Let-off, díky tomuto jevu lukostřelec využívá pouze 30-50% síly potřebné k překonání bodu, kdy je potřeba největší síla k udržení systému v maximálně napjatém stavu. Tento jev je způsoben použitím kol a vaček v oblouku, které se otáčejí excentrickým pohybem kolem vlastní osy otáčení. Pro uvolnění tětivy u rychlých nebo krátkých složených luků použijte spoušť (je nutná D-smyčka na tětivě), střelba prsty může způsobit vypadnutí tětivy z vaček, což může mít za následek trvalé poškození luku. Kladkové luky pro děti, mládež a delší rekreační luky jsou určeny pro střelbu prsty a spouští.


TECHNICKÁ DATA

Základní informace:

Tažná síla [lb] 55
Typ montáže šroubového ramene
Typ složený luk
Varianta luku pro praváky


Doplňující údaje:
Povolte (snížení napětí) [%] 65
Maximální rychlost [fps] 206
Doporučené hliníkové, hliník-karbonové, karbonové šípy
Použití (určeno pro) dospělé, rekreace


Rozměry:
Délka tahu [in] 29
Délka oblouku ATA [in] 40,2
Hmotnost [g] 1620
Výška akordu [in] 9

Komponenty setu:
luky, vícečepový zaměřovač, opěrka šípů.Údaje výrobce

Výrobce: Poe Lang Enterprise Co. Ltd., Tchaj-wan
EAN 4710933464225
Kód dodavatele CO-047B-5529